Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Vickies avocadoägg med ruccola

Publicerat onsdag 12 april kl 12.09
Vickies avocadoägg med ruccola
(1:02 min)
Hälsocoach Vickie Peolin
Hälsocoach Vickie Peolin Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio

En enkelt och god äggrätt att bjuda på i höst: avocadoägg med ruccola.

Koka ägg, halvera dem och gröp ur gulan.

Blanda den urtagna gulan med avocado, salladslök, olja, rädisor och ruccola.

Lägg tillbaka röran i ägghalvorna. Lägg den del av röran som blir över i en skål mitt bland ägghalvorna och dekorerar med salladslök.

– En kryddig äggsallad, konstaterar Vickie Peolin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".