Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Planer på ny s-tidning i Skåne

Publicerat fredag 10 maj 2002 kl 13.23
MALMÖ. Socialdemokraternas anrika Malmötidning Arbetet gick i graven i september 2000. Men planer finns på en efterträdare under förutsättning att arbetarrörelsen i Skåne skjuter till fem miljoner kronor.
Enligt Bo Bernhardsson, tidigare politisk chefredaktör på Arbetet, ska beslut om en eventuell utgivning avgöras före maj månads utgång. I så fall lär tidningen komma ut med sitt första nummer i månadsskiftet augusti-september. Bernhardsson leder en arbetsgrupp med före detta journalister på Arbetet vilka nu har tagit fram en dummy - en provtidning - till tidningen som tills vidare går under namnet "Efter Arbetet". Socialdemokraterna i Skåne, LO-distriktet, Malmö arbetarekommun och den lokala LO-sektionen har i dagarna skrivit till arbetarekommunerna i Skåne och de enskilda fackliga organisationerna för att undersöka intresset att medverka i tidningsprojektet och möjligheterna att skaka fram de fem miljoner kronor som behövs i start- och riskkapital. Tanken är att Efter Arbetet ska vara en prenumererad veckoslutstidning i tabloidformat med utgivning varje fredag. Gruppen räknar med fem heltidsanställda journalister och att redaktionen också skall köpa in material utifrån.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".