Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Brist på barnmorskordrabbar BB hårt i sommar

Publicerat tisdag 11 juni 2002 kl 14.36
SKÅNE. Bristen på barnmorskor drabbar förlossningsavdelningarna på sjukhusen hårt under sommaren.
I går inspekterade Socialstyrelsen de största förlossningsklinikerna i landet för att kontrollera läget inför sommaren. Bland andra besöktes förlossningsavdelningarna i Kristianstad, Helsingborg, Lund och Malmö.
Sjukhusen har allt svårare att få tag på sommarvikarierande barnmorskor som kan bemanna neonatalavdelningarna för de för tidigt födda barnen. I Helsingborg och Lund tvingas sjukhusen stänga några platser på neonatalavdelningarna. I Helsingborg har man åtta vårdplatser öppna i stället för de normala tolv. Lund kommer att ha 18-20 platser på neonatalavdelningen i stället för de vanliga 22. Enligt Per Manhem vid Socialstyrelsen är läget ansträngt även på de andra sjukhusen. Det räcker med att någon i personalen blir sjuk för att man ska tvingas stänga vårdplatser.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.