Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kritik mot arbetsmiljön på Simrishamnsskolor

Publicerat torsdag 20 juni 2002 kl 11.55
SIMRISHAMN. Arbetsmiljöinspektionen i Malmö riktar i en rapport skarp kritik mot flera skolor i Simrishamn. Dialogen mellan skolledning och personal är otillräcklig och kunskapen om arbetsmiljöregler bristfällig.
Under våren har arbetsmiljöinspektörerna besökt Gärsnäs skola, särskolan, Friaborgsskolan, Korsavadsskolan och barn- och utbildningsförvaltningen. Rapporterna pekar på en rad missförhållanden. Bland annat är det en oklar rollfördelning mellan politiker och tjänstemän: Vem ska göra vad när det gäller arbetsmiljöarbetet? - BLIR INTE RESPEKTERAD Inga Lil Cedergren, huvudarbetsmiljöombud för lärarna i Simrishamn, instämmer i kritiken. Och hon anser att det ofta är svårt att diskutera arbetsmiljöfrågor i Simrishamns skolor. - Att vara arbetsmiljöombud innebär oftast att man inte blir respekterad, att ingen lyssnar på en, att ingen tycker det man har att komma med är viktigt. - FOLKSKOLAN LEVER KVAR Fredrik Röstenius, chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Simrishamn, säger att han är väl medveten om att mycket behöver förändras. - Svenska folkskolan från 1840-talet lever till stor del kvar i Simrishamn. Och i det klimatet har det inte varit riktigt tillåtet att föra en dialog, utan vi har mera sett varandra som intressenter för olika sidor och ibland rent av som fiender.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".