Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Mitt i musiken 2003-04-23

Publicerat torsdag 24 april 2003 kl 13.09
Programinslag 23 april
 • Ozan Sunar, f n chef för gästspelsscenen Södra Teatern i Stockholm, blir ny kulturchef på Sveriges Television. Han berättar vad han vill ta med sig av sina idéer och målsättningar från Södra Teatern till sitt nya arbete.
 • Kulturskolan i Örebro står inför uppgiften att spara sammanlagt 4 miljoner kronor och tre av miljonerna ska sparas in redan detta år. Inger Truedesson är chef för musikskoledelen i kulturskolan och hon är rädd för att det som byggts upp under många år ska raseras på grund av besparingarna.
 • En kulturskola som däremot seglar i medvind är den i Jönköping. För några veckor sedan fick man pris som den bästa kulturskolan i Sverige, bland annat för sina integrationsprojekt. Kulturskolan har i flera år kämpat för att nå ut till så många barn som möjligt. Ett sätt är att arrangera en föreställning med barn från olika skolor i Jönköping. I år är det operan Carmen som spelas. Intervju med Marie Alonso, ansvarig och elever från de olika skolorna.
 • De närmaste dagarna kommer svensk barockmusik att klinga i litauiska kyrkor. Det är kyrkomusikern och körledaren Mats Åberg från Falun, som för tredje året i rad dirigerar en litauisk kör och orkester vid festivalen för sakral musik i staden Siauliais.
 • Under april månad uppmärksammar vi den grekiska musiken här i P2. I Mitt i musiken passar vi på att ställa oss frågan: hur lät egentligen musiken i Antikens Grekland? Ja, en liten uppfattning om det kunde vi få på Medelhavsmuseet i Stockholm i höstas. Där förevisade och spelade man nämligen på ett instrument från århundradet före Kristi födelse. Intervju med professor Vassilis Karamanis.
 • Vad är det i den ryska romanssången som lockar en ung svensk sångare att vidareutbilda sig i S:t Petersburg? Vi möter Carl Rahmqvist som efter studier på Musikhögskolan i Göteborg och Operahögskolan i Stockholm valde att lära mer om just det ryska sättet att sjunga.
 • Psst...!
  Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
  Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

  Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.