Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Projekt ska få barnröster att blomma

Publicerat fredag 13 juni 2003 kl 16.20
Barns rätt till röst och sång - det blir ämnet för en konferens i höst. Organisationen Ung i Kör jobbar med projektet Rädda Barnsången, bland annat för att barn ska få sjunga i de högre tonarter som passar deras röster bäst (P2 Mim 13/6)
Forskning visar att barn sällan kan sjunga lägre än ettstrukna C, men personal inom förskola och skola vill gärna sjunga i lägre tonlägen som är bekväma för deras vuxna röster. Bodil Helldén, verksamhetsledare på Ung i Kör, säger till Mitt i Musiken att detta gör att barnen sällan får lov att använda hela sina röster. Konferensen Sjung nu! den 7 november syftar bland annat till att sprida kunskapen om att låta barn sjunga i ljusare tonlägen.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.