Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner på Cementa industri med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gotland.
(Publicerat igår kl 19.24)
Från 2012/2013. Nyheter från musikens värld. Här får du höra om det svenska och internationella musiklivet...

Tillförordnad länsmusikchef i Västernorrland

Publicerat onsdag 13 augusti 2003 kl 16.18
Göran Sjögren, tidigare producent på Musik i Västernorrland, är tills vidare tillförordnad chef. Detta efter att den tidigare länsmusikchefen tvingades avgå (P2 Mim 13/8)
För ett knappt år sen utsågs Pablo Salvador till länsmusikchef i Västernorrland. En rekordung chef, bara 27 år gammal, utbildad i klassiskt piano och slagverk i Chile och vid Musikhögskolan i Örebro. Hans ambition var att sätta Musik i Västernorrland på världkartan och han lyckades också skapa stor uppmärksamhet kring några av sina produktioner, bl a det svenska uruppförandet av operatangon Maria de Buenos Aires och folkoratoriet Axion Esti. Men så i maj kom beskedet att Pablo Salvador avskedats. Först hänvisades det till ekonomiska oegentligheter, bl a skulle Pablo Salvador ha tagit ut dubbla traktamneten, använt tjänstkort för privata inköp och att ha hyrt en dyr leasingbil. Men när det sen visade sig att underlag saknades för polisanmälan, lät landstingsledningen meddela att Pablo Salvador hade fått sparken ändå, utan att närmare förklara varför. En upprörd och förbryllad länsmusikchef gick så i går till häftigt angrepp på sina uppdragsgivare i en artikel i Sundsvalls Tidning, där han bl a talar om en kafka-artad cirkus inom landstinget vars strukturer han finner arkaiska och spöklika. Pablo Salvador medger att han, i sin strävan att skapa internationell prestige för Musik i Västernorrland, spenderat mycket pengar på sina produktioner, men att det var investeringar som skulle löna sig i framtiden, genom skivkontrakt och liknande. Följetongen fortsätter - tills vidare är länsmusikens producent, Göran Sjögren, tillförordnad länsmusikchef i Västernorrland.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".