Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Unge dirigenten Andreas Lönnqvist belönad

Publicerat torsdag 14 augusti 2003 kl 15.14
Crusellstipendiet på 30 000 kr går i år till en dirigent som "målmedvetet och initiativrikt genomfört sin utbildning till kördirigent" (P2 Mim 14/8)
Crusellstipendiet är på 30 000 svenska kronor, och är uppkallat efter den finlandssvenske klarinettvirtuosen och kompositören Bernhard Henric Crusell. Stipendiet delas ut vartannat år av Föreningen Musik i Linköping och ska enligt stadgarna ges till "en ung, lovande" dirigent. Kommittén vill genom sitt val av Andreas uppmuntra honom i hans ambitiösa ansats att vidareutbilda sig till orkesterdirigent". Ikväll tar han mot stipendiet i Linköpings konserthus. Därefter kommer Andreas att delta i en nyinstiftad tävling för unga kördirigenter, The Eric Ericson Award, som äger rum i Uppsala och Stockholm i oktober. Han kommer där att vara en av 3 svenskar och sammanlagt 16 tävlande från hela världen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.