Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Lotan hernekeiton ja laskiaispullien teko-ohjeet

Publicerat tisdag 24 februari 2009 kl 15.51

Lotan hernekeitto:
Laita kattilaan kylmää vettä ja siansorkkia suoraan pakasteesta. Kaada herneet päälle. Määrän sopeutat vesimäärään, esim 2 litraa vettä ja 4-5 desilitraa keltaisia tai vihreitä herneitä. Anna hernekeiton kiehua hiljalleen, sekoittamatta, kunnes herneitä alkaa nousta pintaan.
Kun herneet ovat täysin pehmenneet, myös siansorkat ovat kypsiä. Keittäminen vie ainakin kaksi tuntia. Nosta sorkat pois, poista liha, jonka laitat kattilaan.
Älä laita keittoon sipulia, jollet syö sitä saman tien, koska hernekeitto alkaa k’äydä helposti jos siinä on sipulia. Suolaa tarvittaessa kun keitto on valmista.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".