Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Lisa Henkow

Publicerat tisdag 22 april 2003 kl 16.43
Lisa Henkow. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.
Lisa Henkow. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Reporter

Mirakel är ordet! Det är inget mindre än ett mirakel att vi får leva på denna makalösa planet, full av liv i oändliga former!!! Varje dag grips jag av tacksamhet att få vara del i detta äventyr som kallas livet - och att få lära mig massor om naturen av kunniga och inspirerande människor när jag gör reportage och kråkvinklar i Naturmorgon.

För trots att jag var fältbiolog under uppväxten, har pluggat biologi och botaniserat inom växtforskning, trots dessa år av ivrig förkovran lär jag mig något nytt om naturen varje dag!

Många gånger är det lyssnare som har iakttagit något i naturen och skickat till oss, ibland är det experterna som öppnar nya perspektiv. Med glädje och bävan konstaterar jag att naturen är föränderlig, kunskapen om naturen förändras också - en skogspromenad ger helt olika naturupplevelser beroende på vem som promenerar. En svampexpert ser annat i skogen än en fågelskådare - för att inte tala om hur en trollslända upplever världen! Så kan vi leva i precis samma verklighet, men ändå uppleva den helt olika - det fascinerar mig...

Om någon skulle fråga vad som intresserar mig mest i naturen så blir nog svaret samspelet - ekologin och utvecklingen - evolutionen. Jag vill så gärna vara en närande del i detta samspel för kontakten med naturen ger mig näring, kraft, inspiration! Inspirationen tar sig ibland uttryck i musik, jag är deltidsledig för att komponera.

Min fritid ägnar jag åt min familj (man och två barn), Qi-gong, sång, trädgårdspyssel - och förstås naturnjutning!

Lisa Henkow når du på telefon 0470-72 60 83.
E-post: lisa.henkow@sr.se

Mer om …

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.