Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Minskat antal poliser i Stockholm

Publicerat torsdag 15 augusti 2002 kl 12.06
Antalet tjänstgörande poliser i Stockholms län har minskat med 16 procent de senaste fyra åren. Det visar polisens egna siffror. - Nu är antalet poliser i länet 3 800, och därmed är smärtgränsen nådd, säger länspolismästare Gunno Gunnmo till Radio Stockholm.
1998 fanns drygt 4 500 poliser i tjänst i Stockholms län. I dag finns det 3 800, en minskning med 700 poliser. Enligt länpolismästare Gunno Gunnmo har detta hittills inte påverkat brottsbekämpningen, vilket också styrks av uppgifter från Brottsförebyggande Rådet och Rikspolisstyrelsen. Siffrorna visar att brottsligheten i länet har minskat något de senaste åren. Men polisfacket ger en annan bild. Lasse Eriksson är ordförande för polisförbundet i Stockholms län och han menar att bristen på poliser gör att man tvingas till hårda prioriteringar som går ut över brottsbekämpningen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".