Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

För mycket kanel kan vara farligt

Publicerat onsdag 6 december 2006 kl 07.05

Populära hälsokostpreparat som innehåller mycket kanel kan vara skadliga för levern.

Enligt Livsmedelsverket är normal användning av kanel som krydda inte hälsofarligt, men verket avråder däremot från daglig användning av hälsokostpreparat med mycket kanel, skriver Svenska Dagbladet.

Kanel kan innehålla det giftiga ämnet kumarin som är förbjudet som tillsats i mat inom EU, det är däremot tillåtet om det förkommer naturligt i livsmedel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".