Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Dålig hantering av mat i servicehus

Publicerat onsdag 4 september 2002 kl 14.52
Det finns en rad brister i hur mat till gamla på servicehus hanteras. Av en ny doktorsavhandling framgår att köttfärs står framme i rumstemperatur, fiskfärssmet står framme hela dagen och middagsmat hålls uppvärmd i flera timmar
Fyra stora servicehus i Stockholm ingår i studien. Ylva Mattson-Sydner vid institutionen för hushållsvetenskap på Uppsala universitet, säger att det är mer regel än undantag att ansvariga vid servicehusen bryter mot livsmedelslagen. På samtliga boenden som undersöktes saknades färsk frukt och bär, i stället fick dom gamla pulverkräm eller soppa.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.