Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Sverigedemokraterna tar plats i Nynäshamn

Publicerat onsdag 25 september 2002 kl 11.50
Sverigedemokraterna i Nynäshamn tar ett mandat från socialdemokraterna och nu kan socialdemokraterna och vänsterpartiet i Nynäshhamn inte regera ensamma.
Det socialdemokratiska kommunalrådet Tore Åkerbäck är besviken över förändringen av den slutgiltiga rösträkningen: - Vi blev helt tagna på sängen, säger han. Tore Åkerbäck säger ockå att sverigedemokraterna inte märkts i valrörelsen i Nynäshamn. Sverigedemokraterna fick 1,6 procent av rösterna i kommunalvalet, och lyckades med nöd och näppe få ett mandat i kommunfullmäktige. Eftersom socialdemokraterna förlorar ett mandat, kan vänsterblocket inte längre bilda majoritet. De politiska partierna har inte hunnit ta ställning till hur de ska hantera sverigedemokraterna i fullmäktige.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.