Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Trängselavgifter kan överbelasta kollektivtrafiken

Publicerat torsdag 3 oktober 2002 kl 16.44
Stockholms kollektivtrafik skulle inte klara den kraftiga ökning av resandet som skulle bli följden om trängselavgifter för bilar med kort varsel införs i Stockholmstrafiken. Det anser Stockholmsberedningens ordförande Bosse Sundling.
Bosse Sundling är ordförande i Stockholmsberedningen, den grupp som på regeringens uppdrag utreder de stora trafikfrågorna i Stockholmsområdet. Han tycker att regeringens och miljöpartiets uppgörelse om att genomföra ett försök med trängselavgifter för bilar i Stockholms innerstad skulle orsaka ett allt för kraftigt tryck på kollektivtrafiken. För närvarande finns inga möjligheter att köra fler pendel- eller tunnelbanetåg i rusningstrafik. Inte förrän vid mandatperiodens slut kan den nya Årstabron och en ny växel vid Centralen öka järnvägskapaciteten, men då ska de nya spåren delas mellan lokal-, regional- och fjärrtåg. Bosse Sundling säger till Radio Stockholm att de som har sämst ekonomi är de som drabbas av trängselavgifter.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".