Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Valnämnd ska undersöka hur budröster kan granskas

Publicerat onsdag 4 december 2002 kl 12.46
Stockholms valnämnds kansli ska nu undersöka hur en granskning av alla de drygt 4000 budrösterna i hösten kommun- och landstingsval i Stockholm ska gå till. Det beslutade politikerna i valnämnden idag.
Det är uppgifter om socialdemokratiskt valfusk i samband med budröstning i Rinkeby som lett till att valnämndens kansli nu ska undersöka hur en granskning av alla de drygt 4000 budrösterna i valet i Stockholm kan genomföras. Om en vecka möts politikerna i valnämnden igen för att ta ställning till om granskningen verkligen ska genomföras. I Rinkeby har polisen konstaterat att två socialdemokratiska valarbetare troligen varit ombud - och röstat åt personer de inte haft rätt att vara ombud för. Under onsdag eftermiddag sammanträder riksdagens valprövningsnämnd, den instans som avgör om det ska bli omval i Stockholm. Tyrgils Saxlund, ordförande i Stockholms valnämnd, säger att valprövningsnämnden bör vänta med sitt beslut till en eventuell granskning av alla budröster är klar.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".