Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Fastighetsägare och boende överklagar

Publicerat torsdag 19 december 2002 kl 13.42
Både boende i Östberga och Fastighetsägarna i Stockholm har nu överklagat Länsstyrelsens beslut att inte godkänna bostadsrättsombildning i området. Båda parter menar i sin överklagan att en försäljning borde ha fått klartecken.
Skälet till att Länsstyrelsen inte godkände bostadsrättsombildningen var att det skulle bli svårt att sätta en rättvis hyra i området. Länsstyrelsen menar att det skulle bli för stor standardskillnad mellan kvarvarande allmännytta och de hyreslägenheter som blir kvar inom bostadsrättsföreningarna. De boende som vill ombilda till bostadsrätter skriver i sitt överklagande att det finns ett genomgående renoveringsbehov i hela området och att standarden kommer att bli likvärdig - och därmed faller även Länsstyrelsen argument om ojämn standard. De boende skriver även att 23 procent av lägenheterna kommer att bli kvar i allmännyttans ägo och det torde vara tillräckligt för att använda bruksvärdessystemet som är grunden för hyressättningen. Fastighetsägarna skriver i sin överklagan att länsstyrelsen missförstått tillämpningen av bruksvärdessystemet och att det enligt Fastighetsägarna fortfarande finns jämförbara lägenheter för att systemet ska kunna tillämpas.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".