Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Babyboom kräver fler förlossningsplatser i länet

Publicerat söndag 12 januari 2003 kl 09.04
Det föddes betydligt fler barn i länet förra året än vad landstinget hade räknat med. För att undvika en ny kris inom förlossningsvården behövs en ny förlossningsklinik i länet redan i år. Det skriver Dagens Nyheter.
Visserligen öppnar en ny enhet på Södersjukhuset som ska klara 500 förlossningar per år - men den öppnar inte förrän i höst eller till nästa årsskifte. Det nya sjukvårdslandstingsrådet, vänsterpartisten Birgitta Sevefjord, räknar med att barnafödandet i länet kommer att öka med 1500 i år. Siffrorna över exakt hur många barn som föddes i Stockholms län i fjol är inte klara ännu, men enligt Hans Samnegård, chefläkare i landstingsledningen, föddes minst 22 500 barn i länet - men då är inte alla kvinnor i länet som födde på sjukhus utanför Stockholms län medräknade. I år räknar man med att det kommer att födas cirka 25 500 barn i länet.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.