Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Mer miljögift i frukt och grönt

Publicerat lördag 24 november 2007 kl 08.43

Miljögifterna i frukt och grönt ökar, enligt en ny EU-kartläggning.Nästan hälften av alla färska och processade varor med frukt och grönt innehöll rester av giftiga bekämpningsmedel, visar sammanställningen av de provtagningar som EU-länderna gjort under 2005.

Dessutom innehåller mer än var fjärde frukt eller grönsak flera olika sorters bekämpningsmedel, och andelen ökar snabbt, skriver Svenska Dagbladet.

Pia Lindeskog som är chef för KF Konsument säger att det nu är hög tid att Livsmedelsverket rekommenderar människor att äta ekologiskt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".