Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Hotbilden mot Stockholm bedöms vara liten

Publicerat torsdag 20 mars 2003 kl 06.58
I natt har USA inlett sina första anfall mt Irak. Men hotbilden mot stockholmsområdet med anledning av utvecklingen räknas som liten av både länsstyrelsen och polisen i Stockholms län.
Tots det har kommunerna rekommenderats att skärpa säkerheten kring till exempel el- och vattenleveranser till hushållen. Stockholmspolisen har förberett sig inför ett krigsutbrott, men det handlar då i första hand om att ordna planeringen kring dom demonstrationer som kommer att hållas. Polisen har också i uppgift att bevaka ambassader, och på en del håll har bevakningen skärpts - exakt var och hur avslöjar inte polisen. Länsstyrelsen är den myndighet som samordnar länets beredskap. Där bedöms risken att Sverige och Stockholmsområdet skulle drabbas av till exempel terrorattacker i samband med ett krig i Irak som liten. Men länsstyrelsen har ändå gett kommunerna rådet att skärpa säkerheten kring samhällsviktig verksamhet som vatten, avlopp och el.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".