Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

För få pojkar och invandrare i Kulturskolan

Publicerat onsdag 2 april 2003 kl 07.04
Det är för få pojkar och ungdomar med invandrarbakgrund inom Kulturskolan i Stockholm, den kommunala musik- dans- och teaterundervisningen som främst sker efter skoltid. Det anser kulturnämnden i Stockholm.
Över 20 000 skolungdomar deltar i Kulturskolans verksamhet men för att blanda upp eleverna bättre ska kommunen nu skjuta till mer pengar och satsa på ny ämnen. Det säger skolborgarrådet i Stockholm, socialdemokraten Erik Nilsson till Radio Stockholm. De undersökningar som Stockholms kulturförvaltning gjort visar att Kulturskolan i högre grad når ut till flickor än pojkar. Undersökningarna visar också att det trots satsningar är svårt att nå ut med ämneskurserna i vissa områden, och att det är svårare att locka elever med utländsk bakgrund. Genom att dels erbjuda nya ämnesområden men också genom öka informationen och samarbetet med skolorna hoppas skolpolitikerna i Stockholm få till stånd en ändring. Exempelvis kommer så kallade basteam bestående av fyra lärare i bild&form-dans-musik och teater att göra 8 veckor långa besök i dom skolor där kulturskolan haft svårt att nå ut till eleverna.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".