Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Viktigt meddelande till allmänheten i Sandvikens kommun
Det brinner i en torvtäkt söder om Årsunda med stor rökutveckling och kraftig vind. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.
(Publicerat idag kl 15.42)

Brister i barnavårdskontrollerna

Publicerat torsdag 22 maj 2003 kl 14.37
Barnavårdscentralerna i bland annat Stockholms län klarar inte att följa rekommendationerna om viktiga kontroller av barns utveckling. Det visar en undersökning som tidningen Landstingsvärden publicerar idag.
Gudmund Stintzing, barnhälsoöverläkare för Stockholms norra, nordvästra och nordöstra områden, är oroad: -Det vi oroas över är att många inte får det stöd de behöver i sitt föräldraskap och det skapar oro. I värsta fall missar vi någon viktig hälsofråga på vägen, säger Stintzing. I Stockholms läns landsting har läkarundersökningen vid 18-månader tagits bort, läkarmedverkan vid 5,5-årsundersökningen har minskat och hembesöken har blivit färre. Ett av de stora problemen inom barnhälsovården i länet är att antalet nyfödda barn ökat de senaste åren, men personalresurserna inom vården har inte hängt med och framför allt är det brist på läkare. Men lösningar handlar inte bara om mer pengar och personal, säger barnhälsoöverläkaren Gudmund Stintzing: -Kanske behöver vi inte ha så många läkare, men att vi använder läkarresurser på rätt sätt, säegr Stintzing till Radio Stockholm.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".