Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Viktigt meddelande till allmänheten i Sandvikens kommun
Det brinner i en torvtäkt söder om Årsunda med stor rökutveckling och kraftig vind. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.
(Publicerat idag kl 15.42)

Lidingöbor kan slippa trängselavgifter

Publicerat tisdag 3 juni 2003 kl 17.45
Stockholms stad kan inte tvinga Lidingöborna att betala trängselavgifter när de ska lämna sin ö. Det anser Stockholmsberedningen, som nu vill ändra Stockholms beslut om trängselavgifter i trafiken.
Idag har Stockholmsberedningen haft sitt sista sammanträde om trängselavgifterna och på torsdag lämnar beredningen sitt förslag till regeringen. Och enligt vad Radio Stockholm erfar kommer beredningen inte att godkänna planerna på att ta ut avgift av Lidingöborna. Den enda vägförbindelsen från Lidingö går via Lidingöbron och genom Stockholms stad. Därför skulle bilister från Lidingö tvingas betala även om de bara kör igenom staden för att ta sig ut på det nationella vägnätet. Stockholmsberedningen anser att en sådan konstruktion inte är möjlig, eftersom det inte är rimligt att en kommun får låsa in en annan kommuns invånare med avgifter. Istället skriver beredningen i sitt yttrande att bilister från Lidingö måste få köra ut på det nationella vägnätet utan att betala. Igår kväll tog Stockholms kommunfullmäktige med knapp majoritet beslutet om ett försök med trängselavgifter, men eftersom avgifterna i praktiken blir en ny skatt så måste de godkännas av riksdagen. Stockholmsberedningen är en grupp med politiker från alla partier som utreder olika infrastruktursatsningar för Stockholmregionen. Beredningens förslag kommer att väga tungt inför riksdagsbehandlingen. Därför är det också troligt att Lidingöborna slipper att betala trängselavgifter.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".