Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Tre MC-olyckor igår

Publicerat onsdag 9 juli 2003 kl 07.30
Motorcyklar var inblandade i flera olyckor i Stockholms län igår, i den ena olyckan dog tre personer. Men det är ovanligt att andra än motorcyklisten själv omkommer i trafikolyckor, säger Tord Ahlborg, chef för den regionala trafikpolisen i Stockholm till Radio Stockholm.
Varje år dör upp mot 40 motorcyklister i trafiken, de allra flesta under sommarhalvåre. Orsaken är främst att en mc-åkare är förhållandevis oskyddad vid en olycka. Enligt Tord Ahlborg måste en motorcyklist vara extra försiktig och undvika att ligga i döda vinklar, hålla hastigheten och avståndet till andra trafikanter. Enligt Vägverket är MC-åkare en så kallad faktor 15, det vill säga att risken att omkomma i trafiken är 15 gånger större för en mc-åkare, än för en person som färdas i personbil.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.