Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Gnestapendlare protesterar

Publicerat måndag 17 december 2001 kl 14.42
Nu kommer protesterna från gnestabor som pendlar, med anledning av att det ska blir dyrare för dom som bor i Gnesta att pendla till och från Stockholm.
Gnesta kommun anser sig inte ha råd att subventionera kortet så mycket så att det även i fortsättningen skulle kosta 500 kronor, rapporterar Sveriges Radio Sörmland. Storstockholms lokaltrafik, SL, menar att det inte är möjligt att subventionera resor utanför Stockholms län - och kommer därför att införa ett pristillägg på tvåhundra kronor i månaden för att åka till och från Gnesta. Alltså får Gnestaborna betala 700 kronor för sitt SL-kort. Den namnlista som föreningen Gnestapendlarna i kväll ska överlämna till kommunens politiker innehåller krav på utökad kollektivtrafik, nej till prishöjningen på 200 kronor och stockholmstaxa i hela kommunen.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.