Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
stockholm

Oklart varför restaurang började brinna

Publicerat tisdag 1 september 2009 kl 11.43
Ett 30-tal brandmän bekämpade elden. Foto: Scanpix.

Uppdaterad 11:46
Det är oklart vad som orsakade restaurangbranden på Djurgården i Stockholm i morse. Branden är nu under kontroll, men släckningsarbetet pågår fortfarande.

– Vi har släckt restaurangdelen och hindrat spridning till andra byggnader och även fått bort en del båtar från närområdet här. Vi har tagit bort en del takplåtar för att ta bort de sista brandhärdarna, men vi är nära slutfasen nu så att det ser bra ut, säger Mats Kero, presstalesman på Stockholms brandförsvar.

Det vid 05:30-tiden i morse som branden i restaurang Lisa på Uden bröt ut. Ett trettiotal brandmän bekämpade elden som hotade att sprida sig till en intilliggande båtbutik.

Släckningsarbetet bedömdes som besvärligt och pågick i flera timmar. Restaurangens köksdel blev totalförstörd, medan båtfirman klarade sig.

Vem ni hur branden startade?

– Nej, i det här läget vet vi inte det. Vi ser bara att köksdelen är det svårast skadade och kan närmast betecknas som totalskadad.

Det är oklart varför branden uppstod. Polisens tekniker ska undersöka resterna för att utreda om den var anlagd.

– Efter att det är släckt är det vi som tar över platsen och gör en teknisk undersökning för att se om det är något brott som har begåtts eller inte, säger Emil Andersson på Citypolisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".