Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ny drogmottagning i Sigtuna

Publicerat måndag 7 januari 2002 kl 08.50
Sigtuna kommun har fått klartecken från Landstinget att dra igång en ny mottagning för ungdomar med drogproblem i kommunen, en så kallad Minimaria.
De senaste åren har missbruksproblemen i Sigtuna ökat och krupit ner i åldrarna. Planerna på en drogmottagning för unga har funnits länge, och nu är det i princip klart att Minimaria i Sigtuna öppnar i början av februari. Kostnaderna ska delas - kommunen ska stå för socialarbetarna och landstinget för sjukvårdspersonalen. Man startar med en sköterska och hoppas få även läkare så småningom. Mottagningen ska vara öppen dagtid och placeras i samma lokaler som beroendemottagningen för vuxna i Sigtuna. Vid den nya mottagningen kommer det att finnas möjlighet till avgiftning i öppenvård, uppsökande verksamhet och stöd och hjälp till både föräldrar och barn. Minimaria kommer också innebära att ungdomar från Sigtuna som ska drogtestas slipper att åka till Maria Ungdom i Stockholm.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.