Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner på Cementa industri med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gotland.
(Publicerat igår kl 19.24)

Fler än väntat dör av dålig luft

Publicerat måndag 7 januari 2002 kl 13.10
Antalet människor som dör på grund av luftföroreningar är dubbelt så många som man hittills har trott. I en internationell studie har sambandet mellan luftföroreningar och dödsfall undersökts i tio storstäder, varav en av städerna är Stockholm.
De högsta koncentrationerna av partiklar finns i trafiken i stadskärnorna - och det står redan klart att i till exempel stockholm så ligger halterna över de kommande EU-normerna för partikelhalter som träder i kraft första januari 2005, den slutsatsen dras i en internationell studie som publiceras i den vetenskapliga tidskriften epidemology. Tidigare har man bara undersökt dödligheten i direkt anslutning till förhöjda utsläpp, men den nya studien visar att dödligheten i framför allt luftvägssjukdomar är förhöjd även i veckor efter partikelutsläppen varit höga.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".