Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Hygienslarv på Slakthusområdet

Publicerat lördag 19 januari 2002 kl 09.11
Av 36 granskade företag på slakthusområdet i Stockholm var det bara två som klarade sig utan anmärkning när Stockholms stads miljöförvaltning i höstas tog bakterieprover på rengjorda redskap och maskiner.
11 av företagen tvingades städa om innan de kunde börja produktionen. Företagen brister också när det gäller att ge personalen hygienutbildning. Stadsveterinären Lars Thoäng säger till Radio Stockholm att han tror att det är okunskap och slentrian som ligger bakom och nu kräver förvaltningen att företagen skärper sig. Om bakterier växer på köttet kan det försämra hållbarheten och dessutom orsaka matförgiftningar och i värsta fall dödsfall.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.