Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
STOCKHOLM

Spårvagnsdepå byggs trots protester

Publicerat fredag 22 oktober 2010 kl 07.07
En spårvagnsdepå ska byggas i Ulvsunda trots protester
(1:59 min)

Trots starka protester från boende i området - så kommer en spårvagnsdepå byggas i Ulvsunda i västra Stockholm. Det beslutade Stadsbyggnadsnämnden på torsdagen.

Före beslutet lämnades en namnlista mot bygget in med närmare 1 500 underskrifter till politikerna.

Johan Ellus som bor 20 meter från den tänkta depån berättar hur den kommer påverka honom och andra boende i närheten:

– Dagtid har vi ju flygbuller, men nattetid är det knäpptyst och en depå av den här storleken kommer ju naturligtvis inte vara tyst. Sedan är det ju måga i dag som har sjöutsikt som kommer få titta in i en mur istället vilket ju känns väldigt tråkigt och påverkar levnadsstandarden negativt, säger Johan Ellus.

Den nuvarande tvärbanan ska förlängas, från Alvik till Solna och därför behövs en depå.

Men inte heller politikerna är nöjda med placeringen för depån. Men i brist på bättre alternativ så blir det här ändå den bästa platsen, menar moderaten Inger Koch som sitter i stadsbyggnadsnämnden . Å även om hon tycker det är allvarligt att så många boende protesterar så måste de se till det allmännas bästa, säger hon.

– Ibland måste man företräda allmänintresset för allmänintresset är faktiskt fler i det här fallet. Men det är inte bra, vi är inte riktigt nöjda, säger Inger Kock.

En annan boende i området som vill vara anonym säger att det inte bara är de som bor i Ulvsunda som påverkas negativt av depåbygget.

– Det här blir alltså det första man möter när man kommer från Alvik med tvärbanan, det är ganska så trist. Det är ju en jättefin lugn vik av Ulvsundasjön, säger han.

Han säger också att SL redan hade bestämt sig för platsenoch inte undersökt andra platser så nogrannt.

Något moderaten Inger Koch inte håller med om.

– Det går väldigt mycket rykten, det blir ju det när det är väldigt kontroversiellt. Men SL har nog försökt, vi har den känslan att de har utrett andra områden, säger moderaten Inger Koch.

Har de NOG försökt, eller har de försökt?

– Jag menar, de finner att det finns inga andra som är lämpligare att ha det på, så de har förökt, säger Inger Koch.

Johanna Sjöqvist

johanna.sjoqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".