Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Lidingö

Sänkt skatt i nya budgeten

Publicerat onsdag 27 oktober 2010 kl 11.08
Kommunen har ändå råd med flera satsningar
(1:10 min)
Invånarna i Lidingö får mer pengar i plånboken 2011. Foto: Scanpix.

Lidingöborna kommer att få sänkt kommunalskatt. Moderaterna, Folkpartiet och Kristdemokraterna vill sänka skatten med 24 öre nästa år.

Den nya skattesatsen blir då 18,62 kronor, vilket vid en oförändrad landstingsskatt ger en samlad kommunalskatt på 30,72 kronor.

Att sänkningen av skatten ska ha varit en följd av beslutet igår att skippa vägtunneln genom Idunaberget, det håller kommunstyrelseordförande Paul Lindqvist (M) inte med om.

– Nej, det var det inte. Den investeringen hade legat framåt flera år i tiden om den hade genomförts. Så den har inte påverkat den här budgeten, säger Paul Lindqvist (M).

De pengar som kommer in till Lidingö kommun vill Moderaterna, Kristdemokraterna och Folkpartiet satsa på bland annat asfaltering av vägar och cykelvägar, en ny idrottshall och konstgräsplan i nybyggda stadsdelen Dalénum, samt  en upprustning av Breviksbadet.

– Vi satsar på många olika områden, säger Paul Lindqvist.

Under förra mandatperioden minskades resurserna till förskoleverksamheten i Lidingö. I budgetförslaget för 2011 föreslås utökade öppettider för den öppna förskolan – en gratis verksamhet för barn och föräldrar som inte går i den vanliga förskolan.

– Vi ska ha bra förutsättningar för barnfamiljer oavsett vilken lösning dem väljer. Dem som är föräldralediga och dem som utnyttjar vårdnadsbidraget till exempel eller har andra lösningar, säger Paul Lindqvist (M).

                                                                                   Ylva Bogegård
ylva.bogegard@sr.se

Lidingö Budgetförslag för 2011

  • Satsningar på den yttre miljön.
  • Större satsningar på skolkök.
  • Förstärkning av socialförvaltningens familjeenhet
  • 300 miljoner kronor på investeringar i stadens fastigheter och anläggningar.
  • 5 miljoner kronor ska satsas på underhåll och asfaltering av vägar och cykelvägar.
  • Moderaterna, Folkpartiet och Kristdemokraterna förslår en sänkning av kommunalskatten med 24 öre under 2011. Den nya skattesatsen blir då 18,62 kronor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".