Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Södertälje

Rätt att omplacera undersköterska, enligt AD

Uppdaterat onsdag 9 mars 2011 kl 16.53
Publicerat onsdag 9 mars 2011 kl 14.26
Lättad vd på Södertälje sjukhus
(1:44 min)
Undersköterskan Peter Magnusson slog larm om diskriminering. Foto: Fredrik Sandberg /Scanpix.

Södertälje sjukhus hade rätt att omplacera en undersköterska efter att denne i media berättat om utbredd rasistisk arbetsmiljö på sjukhusets intensivvårdsavdelning. Det slår Arbetsdomstolen (AD) fast i en dom idag. Rätten tar däremot inte ställning i frågan om rasismanklagelserna.

I sin motivering konstaterar domstolen att undersköterskan Peter Magnussons agerande ledde till motsättningar och bråk på avdelningen som i sin tur riskerade att påverka patientsäkerheten, och att en omplacering därför var motiverad.

Mikael Runsiö, vd vid Södertälje sjukhus, var lättad.

– Vi är självklart nöjda med domen. Vi kommer nu att sätta oss ner och analysera vad den innebär mer i detalj och kommer att hantera den uppkomna situationen på bästa sätt för att försöka skapa goda förutsättningar för patientsäkerhet och en god arbetsmiljö för våra anställda, säger han.

Peter Magnusson hade arbetat som undersköterska på intensivvårdsavdelningen på Södertälje sjukhus, sedan 2004, när han för två år sedan gick ut och slog larm om att patienter med utländsk härkomst inte behandlades på samma sätt som de svenska patienterna.

Enligt Peter Magnusson tog man inte patienterna och deras problem på allvar och attityden mot dom var ofta negativ och ibland öppet rasistisk.

Peter Magnusson har berättat att han tog upp frågan med sina närmaste chefer, men att han inte fick någon respons. Då valde han att tala ut i SVT:s program Debatt.

Inslaget fick stor uppmärksamhet och Södertälje sjukhus fick ta emot mycket kritik. Så sent som i november fick undersköterskan Peter Magnusson årets Whistleblower-pris. Priset delas ut till personer som slår larm om missförhållanden.

Enligt sjukhusledningen var uppgifterna om diskriminering felaktiga, i stället handlade det om samarbetsproblem och de valde att flytta Magnussons tjänst från intensiven till geriatriken.

Fackförbundet Kommunal, som företräder Peter Magnusson har hävdat att förflyttningen var en ren bestraffning och krävde i Arbetsdomstolen att han skulle få sitt jobb tillbaka.

Arbetsdomstolen tar inte ställning till uppgifterna om rasism på sjukhuset i sin dom idag. Däremot avfärdar domstolen fackets, alltså Kommunals, påstående att omplaceringen i själva verket var en bestraffning för att undersköterskan gått ut i media. Det är ett påstående som saknar grund säger AD.

Undersköterskan och hans fack Kommunal har hela tiden hävdat att sjukhusledningen vänt honom ryggen, något som sjukhusets vd tillbakavisar.

– Jag tycker att vi har gjort så gott som vi har kunnat. Det är en väldigt svår situation som har uppstått och vi har verkligen gjort vårt yttersta, jag upplever inte att vi har vänt honom eller någon annan ryggen, utan vi har försökt hantera frågan på ett balanserat sätt, säger Mikael Runsiö.

På Kommunal säger ombudsman Maria Hansson att domen är en besvikelse eftersom den innebär en påfallande osäkerhet kring vad som gäller för den lagstadgade meddelarfriheten i offentlig verksamhet.

Radio Stockholm har också sökt Peter Magnusson, men han har inte gått att nå idag.

Ulf Bungerfeldt
ulf.bungerfeldt@sr.se

Anna Björkman
anna.björkman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".