Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ny rörmokarutbildning diskuteras

Publicerat tisdag 5 mars 2002 kl 11.16
Rörmokarnas branschorganisation VVS-installatörerna kan tänka sig att starta en egen gymnasieutbildning för att utbilda rörmokare.
Radio Stockholm har tidigare berättat om bristen på personal inom denna yrkesgrupp i Stockholm, en brist som riskerar att bli ännu värre när flera gymnasieskolor lägger ner sina utbildningar eftersom det saknas tillräckligt många sökande till programmen. Det behövs 100 nya VVS-montörer i Stockholm varje år, enligt branschorganisationen VVS-installatörerna. Men det är bara omkring 30 som certifieras varje år. Tidigast 2003 skulle VVS-installatörerna kunna starta en egen skola med utbildning av VVS-installatörer, enligt Johan Mossling, regionansavarig för VVS-intallatörerna i Stockholmsregionen. Han menar också medlemsföretagen är positivt inställda till att starta en egen utbildning. Men frågan är hur VVS-installatörerna ska lyckas locka sökande till sin egen skola när gymnasiekolorna lägger ner sina utbildningar på grund av för få sökande. - Vi får försöka visa på att det här är ett yrke som är intressant, spännande, modernt och där det dessutom är bra betalt, säger Johan Mossling.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".