Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i Skogsbo och räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 17.31)

Kvinnotider i simhallarna

Publicerat måndag 31 oktober 2011 kl 05.10
"Det ska vara fräscht och flyta på"
(1:23 min)
Fler tider för bara kvinnor på badhus. Foto: Tomas Oneborg/Scanpix.

Utökade satsningar på kvinnosim planerar idrottsförvaltningen i Stockholms stad kommande år. Bakgrunden är ett försök med enbart kvinnor i simhallen, ett försök som idrottsförvaltningen nu utvärderat. Afsane Saniari besöker gärna Tensta simhall när den är öppen för bara kvinnor:

– Jag är stamkund här kan man säga, berättar Afsane Saniari.

Vad är det som är så speciellt då?

– Det här är ju enda dagen som kvinnor kan komma utan att männen är med.

Till Tensta simhall har det idag kommit ett 80-tal kvinnor för att bada och ha vattengympa. Den här eftermiddagen är männen portförbjudna på badet.

Nu har idrottsförvaltningen gjort en enkät bland de som utnyttjar kvinnosimmet. Det visar sig bland annat att simkunnigheten bland de som besöker badet har ökat. 2009 var det 27 % av de som besökte kvinnosimmet som kunde simma bröstsim 200 meter. Året efter var motsvarande siffra 36 %.

Det visade sig också att kvinnorna på kvinnosimmet i snitt är mindre fysiskt aktiva än befolkningen i stort.

Nu ser idrottsförvaltningen över möjligheten att utöka kvinnosimmet även om verksamheten innebär en ökad kostnad för simhallarna, säger Lina Moln, enhetschef Tensta simhall.

– Ja, det finns en liten ökning av kostnader för det blir en ganska stor belastning. Vi har ju full styrka under den tiden för att kunna ge alla dessa kvinnor en bra service. Att det är fräscht och flyter på för alla, säger Lina Moln.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".