Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Nersparkad av tunnelbaneförare

Publicerat måndag 7 november 2011 kl 12.35
"En rejäl spark i ryggen"
(1:27 min)
Vittnet såg en man bli brutalt nersparkad. Foto. Hasse Holmberg/Scanpix.

En resenär i tunnelbanan blev vittne till hur en man på perrongen blev nersparkad av en tunnelbaneförare. Vittnet ringde 112 men någon ambulans eller polis kom aldrig till platsen. Mannen sparkades så hårt att han föll till marken med ansiktet före, berättar hon.

– Jag förstod det som att chauffören försökte säga till mannen att sluta pinka där mot väggen men han slutade inte varvid chauffören måttar en rejäl spark i rygghöjd eller mot höften, en hög rejäl proffsspark kallar jag det så mannen faller rakt ner pladask mot betongen med ansiktet i marken och armarna på sidorna. Då kliver chauffören tillbaka i sin förarhytt och kör tillbaka som om ingenting hade hänt, säger vittnet Yvonne.

Yvonne ringer 112 och förklarar vad som hänt men det skickas varken ut polisbil eller ambulans. Istället kommer SL-vakter till platsen men den nersparkade mannen har redan hunnit ta nästa tunnelbana.

Misshandeln finns kvar på film från en övervakningskamera men polisen missar att hämta filmen inom tre dagar då den raderas.

Yvonne ringer polisen flera gånger. Hon bollas från person till person och får till sist reda på att fallet blivit nedlagt.

– Jag tycker att det är skrämmande att de inte har gjort mer för att få tag på mannen eller övervakningsbilderna. De har inte heller kontakta SL eller MTR

Lars Byström på Söderortspolisen förklarar att på grund av att andra akuta saker som hände just när Yvonne ringde så skickades inte någon polisbil.

– Jag vet att det inte skickades radiobil. Jättetråkigt naturligtvis men återigen gjorde man bedömningen att just nu hade man inte möjlighet. Att man inte ringde ambulans är jättetråkigt.

Är det här tecken på dåligt polisarbete?

Ja det är väl upp till allmänheten att bedöma men jag tycker att vi gör ett bra jobb, säger Lars Byström.

Reporter Rikard Jansson/ P3 Nyheter

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".