Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sommarmat

Jonas Borsséns universalmarinad till sommargrillningen

Publicerat tisdag 18 juni 2013 kl 15.40
Jonas Borssén. Foto: Ola Gäverth/Sveriges Radio

I dagens program tipsade Jonas Borssén om en marinad som passar till det mesta.
Under "läs ner" hittar du receptet.

Jonas Borsséns universalmarinad

Passar till precis allt och räcker till cirka 1,5 kilo kött. Tänk på att marinera småbitar, små köttkuber, tunna portionsbitar och liknande. Då kommer marinaden åt och kan smaksätta. Tänk också på att du kan byta ut persilja mot mer karaktärsfulla örter som timjan, rosmarin, oregano etcetera.

Saft och rivet skal från 1 citron
2 msk jungfru olivolja
4-5 stora vitlöksklyftor
1 tsk salt
1/4 tsk nymald svartpeppar
1 finhackad röd spansk peppar utan frön och mellanväggar
2 dl hackad persilja

Mixa alla ingredienser i en matberedare med vass kniv eller med en stavmixer till slät konsistens.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".