Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Fler recept från Pontus hittar du här

Publicerat torsdag 20 juni 2013 kl 14.34

CEVICE

Avocado
Mango
Gurka
Vattenmelon
Sommarlök eller röd lök

Skär allt i centimeterstora tärningar, blanda upp med rivet limeskal, limejuice, lite chili, lite vitlök och koriander samt olivolja.

Blanda allt i en skål och dressa med lime och olivolja. Smaka upp med flingsalt och ev peppar.

Vill du inte äta denna rätt vegetarisk, blanda i färsk lax i tärningar, och/eller skaldjur. 

Serveras kall!

GLASS AU FOUR

Baka en sockerkaka i en avlång form. Under tiden så gör du en helt vanlig marängsmet, som du sedan slår upp i en spritspåse.

När sockerkakan svalnat, så lägger du glass ovanpå, du bör ha minst lika mkt glass som du har sockerkaka, och skär till den så att den passar formen på sockerkakan.

Spritsa sedan marängsmeten runt om hela "bakelsen", så att den blir helt täckt, minst 1.5 cm tjockt lager. Frys sedan allt, och låt den stå i frysen minst 4h. (dagen innan går utmärkt!)

Ta ut Glass au fouren minst 15-30 min innan servering, baka i ugnen i max 10 min eller tills den får fin färg. Servera direkt!

Och gärna med svenska fina solmogna jordgubbar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".