Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Veckans recept från Anders Levén

I sommar är Anders Levén vår radiokock. Här är veckans recept.

Publicerat torsdag 11 juli 2013 kl 12.06

Kocken och matkreatören, värmdöbon Anders Levén, är P4 Radio Stockholms kock och receptmaskin i sommar. Idag pratade han om att göra sidorätten till huvudperson under sommaren, att låta sparrisen och rödbetorna kliva in centralt på tallriken. I veckans recept är det dock den gamla hederliga kycklingen som har huvudrollen, även om filéen är utbytt mot låret.

Sesamstekta kycklinglår med romansallad, ruccola och jordnötshummus

100-150 g kycklinglårfilé per person

sesamfrön

salt,peppar

romansallad

ruccola

rädisor

röda paprikastrimlor stekta

Mixas ev lite vatten

1 st vitlöksklyfta

300 g kikärtor(hemkokta) blötlägg och koka

50-100 g torrostade jordnötter

1-2 tsk spiskummin

2 msk olivolja

1 msk tahini (sesampasta)

citron

salt och tabasco

Stek kyckling i olja och smör vända i sesamfrön kryddade med salt och peppar.

Blanda salladen och mixa hummusen, gott är att just tillföra som här jordnötter i hummusen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".