Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Recept: Kryddstark Nasi Goreng

Publicerat torsdag 4 december 2014 kl 12.30
Gösta Rik. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Gösta Rik. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio

Varje vecka kommer kocken Gösta Rik och ger oss veckans Köp hem fem.

Markos kryddstarka nasi goreng med kyckling och grönsaker.

(Nasi goreng är en Malaysisk rätt som innehåller kyckling och grönsaker: Man gör även detta i Indonesien men då tillsätter man också nötter. Nasi Goreng betyder stekt ris på Indonesiska)

5 port

Köp hem:

  • 3 st kycklineg filer eller 1 st hel kyckling
  • 3 st morötter
  • 3 st Paprikor ( ett stopljus)
  • 1/2 huvud vitkål
  • 1 st ask med frysta gröna ärtor

Ha också hemma

- Vanlig gul curry

- 1 st gul lök

- 5 st ägg

- Olja till stekning

- Salt och peppar

- 1 tsk torkad ingefära

Så här gör du:

1. Börja med att koka riset för det tar längst tid

2. Strimmla kycklingen fint och stek den klart i stekpannan

3. Skala och rengör alla grönsaker noggrant, strimla sen allt lika fint som kycklingen. Stek sen grönsakerna tillsammans med curry tillsätt sen kyckling och det kokta riset samt ärtorna.

Smaka av med salt och peppar och lite mer curry om så önskas.

4. Stek 5 ägg och sen servera rykande hett och njut

Smaklig måltid

/Gösta Rik

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".