Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Så får du fina pepparkakor

Publicerat fredag 27 november 2015 kl 09.57
Bästa tipsen
(4:02 min)
Pepparkaksbak. Foto: Anders Wiklund/TT
Pepparkaksbak. Foto: Anders Wiklund/TT

Nu i adventstider är det många som vill baka pepparkakor till adventsfikat. Konditorn Oscar Målevik ger sina bästa tips för att få de perfekta pepparkakorna. 

– Ett väldigt enkelt knep som gör det hela mycket lättare är att hålla degen kall. Det är mycket enklare att kavla kall deg för då kletar den inte. 

Vad ska man ha för underlag?

– När man bakar hemma är det smidigaste att kavla direkt på pappret. För då slipper man det här med att plocka upp dem och att de går sönder.

Ett annat vanligt problem när man bakar pepparkakor är att de lätt kan bli för mjöliga.

– Det går att borsta bort mjölet med en äggpensel.

Bästa tipsen:

Få degen så tunn som möjligt

Baka på bakplåtspapper

Baka pepparkakorna i 175 grader

Titta hela tiden när de är i ugnen



 



Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".