Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Så bra är persiska Vanak i Akalla

Publicerat fredag 4 december 2015 kl 10.00
Markiz Talhaoui tesar Vanak i Akalla
(6:01 min)
Maten ser aptitlig ut men saknar det där lilla extra. Foto: SR
1 av 2
Maten ser aptitlig ut men saknar det där lilla extra. Foto: SR
Markiz Talhaoui på restaurang Vanak i Akalla Foto: SR
2 av 2
Markiz Talhaoui på restaurang Vanak i Akalla Foto: SR

Markiz Talhaoui provar persiskt i Akalla. Förväntningarna är höga efter texter som "vi vill bjuda våra gäster på oförglömliga, inspirerande och avkopplande möten människor och mat emellan".

Restaurang Vanak ligger i ett av dom vanliga hyreshusen i Akalla och avslöjar inget av vad som finns innanför den anspråkslösa dörren. För där inne i restauranglokalen öppnar sig en bit av Irans gamla arkitektur och miljö.

Lyssna på Markiz hela recension som kan sammanfattas så här:

Utmärkt service när personalen väl fattar att vi inte varit här förut. Då guidar dom oss genom menyn. Lokalen och miljön är autentisk och spännande men när det gäller maten finns det fortfarande en del att göra. Den sticker inte ut och är bara ok. Fast det är inte jättemycket dom behöver jobba på för att nå ett högre betyg.

Markiz ger Vanak betyget 4 av 10.  



Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".