Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Brygg te på din julgran

Publicerat tisdag 5 januari 2016 kl 13.40
"Som rosmarin fast med mer skog i sig"
(1:22 min)
Julgran. Foto: Anders Wiklund/TT
Julgran. Foto: Anders Wiklund/TT

Om inte julen ännu dansat ut så kan du testa att använd din gran som krydda eller brygg te och öl på den, säger Anna Benson som skrivit Granboken

Har julgranen inte torkat ihop och släppt alla barr på golvet så finns det troligtvis så mycket smak kvar i den att den går att använda i båda matlagning och tebryggd. 

– Då kan man med fördel använda den till matlagning som smaksättning, gärna i långkok och grytor, säger Anna Benson som skrivit en bok om granar. 

Granbarren är en krydda som påminner lite om rosmarin men med lite mer beska, säger författaren. 

– Prova gärna en kopp te med granbarr, det innehåller ju enormt mycket c-vitamin och förr använde soldater detta för att motverka skörbjugg. 





Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".