Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
SVENSKTOPPEN NÄSTA

Här är låtarna i Svensktoppen nästa

Publicerat onsdag 11 maj 2016 kl 11.00
Svensktoppen nästa
Grafik: Sveriges radio

Nu är det klart vilka artister som kan knipa en finalplats i musiktävling Svensktoppen nästa och stå på Kungsträdgårdens stora scen. 

Svensktoppen nästa är en musiktävling som vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister från hela Sverige. I tävlingen är den inspelade låten central men de artister som sjunger och spelar på ett tävlingsbidrag viktiga. Tävlingsbidrag ska kunna framföras live med den artist eller grupp som medverkar på inspelningen.

2016 har landets låtskrivare och artister för nionde året i rad chansen att tävla i Svensktoppen nästa. Tävlingen arrangeras i samarbete med Sveriges Radios 25 lokala P4-kanaler. För tävlingens finalister väntar liveframträdanden inför publik och radiospelningar i Sveriges största kanal P4. Den slutliga vinnaren får också en utmanarchans till P4:s populära listprogram Svensktoppen.

Även i år kommer det att finnas ett bonuserbjudande till en av de åtta riksfinalisterna i Svensktoppen nästa att i egenskap av artist medverka under 2017 års upplaga av Melodifestivalen i SVT.

Valet görs av riksfinaljuryn och är en separat bedömning som ligger utanför den sammanvägda publik- och juryröstning som leder fram till årets vinnare av Svensktoppen nästa. Bonuserbjudandet är inte direkt knutet till vinnaren av Svensktoppen nästa - men kan sammanfalla om den samlade röstningen och den separata jurybedömningen når samma resultat.

P4 Stockholm har valt ut tolv bidrag. Lyssnarna får rösta på sin favorit genom att sms:a in "p4sto" och därefter bidragets startnummer [p4sto låtx] till nummer 722 50. Du kan rösta fram till och med den 22 maj kl. 23.59.

Kostnaden för sms-röstning är 3 kr/röst + eventuell trafikavgift. Du kan rösta max 10 ggr/abonnemang/röstningsomgång. Det antal röster du bidrar med registreras i röstningssystemet under förutsättning att du angett rätt röstningsnummer och röstningsprefix när du röstade. 

För att få ett svarsmeddelande som bekräftar att din röst registrerats behöver ditt telefonnummer vara kopplat till en betaltjänst som till exempel WyWallet som hanterar kostnaden för svarsmeddelandet. Din röst räknas även om du inte får ett svarsmeddelande.

De sex låtar som får flest röster i denna första omröstning presenteras i P4 Stockholm tisdag den 24 maj klockan 11. Då vidtar en ny sms-omröstning. Dessa sex finalister uppträder i den direktsända lokalfinalen den 3 juni klockan 15 där artisterna slåss på Kungsträdgårdens stora scen om att få representera Stockholm.

Svensktoppen nästas lokala delfinaler sker inför publik under våren och sommaren. I samband med delfinalerna avgör jurygrupper tillsammans med publiken via röstning vilka bidrag som blir lokala vinnare.

Sedan väljer en jury ut åtta av 25 lokala delfinalvinnare som slutliga tävlande i riksfinalen. Då inleds också publikröstningen. Finalisterna tävlar och uppträder live i direktsändning i P4 under riksfinalen senare i år. 

Läs mer om Svensktoppen nästa i P4 StockholmRÖSTNINGEN

Om du vill sms-rösta i Svensktoppen nästa är kostnaden 3 kr/röst + eventuell trafikavgift.
Om du vill sms-rösta i Svensktoppen nästa är kostnaden 3 kr/röst + eventuell trafikavgift.

Resultatet i Svensktoppen nästas delfinaler och riksfinal avgörs av publikens sms-röster, kombinerade med jurygruppers röster.

Om du vill sms-rösta i Svensktoppen nästa är kostnaden 3 kr/röst + eventuell trafikavgift. Du kan rösta max 10 ggr/abonnemang. Det antal röster du bidrar med registreras i röstningssystemet under förutsättning att du angett rätt röstningsnummer och -prefix när du röstade. 

För att få ett svarsmeddelande som bekräftar att din röst registrerats behöver ditt telefonnummer vara kopplat till en betaltjänst som t ex WyWallet som hanterar kostnaden för svarsmeddelandet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".