Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kebaben vill göra klassresa

Publicerat tisdag 4 oktober 2016 kl 11.02
Markiz testar finkebab
(7:26 min)
Finkebab a´la MOAS
Finkebab a´la MOAS Foto: SR

Hamburgaren, pizzan och wooken. Vår klassiska snabbmat har gjort en klassresa och finns numera i en rad deluxe-varianter. Nu ska kebab göra samma resa.

I Sibirien, på Roslagsgatan ligger restaurangen MOAS, Meat on a stick, som tycker att de fått nog av sladdriga halvfabrikat och fabrikspita. De har lanserat en finkebab.

Nu har Markiz Tainton från P4 Stockholms Äta-ute-guide testat hur den smakar. På menyn finns kebaber vid namn som Stockholm, Tel-Aviv och Aten.

– Det var gott, men inte det godaste jag ätit. Men jag vågar säga att en kebab med bröd för 49 kronor på ett vanligt ställe kan vara godare. De borde våga lite mer och använda mer av Mellanösterns alla smaker.

– Servicen var utmärkt och lokalen härligt trång och mysig och väldigt streetig med hög musik. Prisbilden ligger på mellan 100 och 150 kronor för huvudrätt.

Betyget blir 7 av 10.





Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".