Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Äta-ute-guiden

Lyckat byte från grek till Bistrotek

Publicerat fredag 28 oktober 2016 kl 14.14
Markiz testar Bistroteket
(3:08 min)
Henrik Olsson och Markiz Taintion
Henrik Olsson och Markiz Taintion Foto: Sveriges Radio

På en klassisk söderadress nära Nytorget huserar numera vad de själva kallar ett Bistrotek som i många år var en grekisk restaurang. Markiz Tainton, vår restaurangtestare har varit där.

Markiz har testat ett Bistrotek, stället som vill vara ett tillhåll för hungriga hela dagen.

Hon valde att prova en middag en lördag som till förrätt bestod av en klassisk råbiff som föll henne i smaken, och till huvudrätt blev det entrécote som hade alla rätt.
Förrätterna går loss på 120–160 kronor och huvudrätterna ligger på 250– 300 kronor. Inte det billigaste stället men långt ifrån det dyraste.

Servicen var utmärkt och stämningen mysig. Man fick det man förväntade sig och lite till så det blir ett högt betyg – 8 av 10.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".