Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Oxfilé favorit på pizzorna i Nockeby

Publicerat onsdag 28 december 2016 kl 12.54
Pizzabagare Bulldok i Nockeby
(0:39 min)
Pizzeria i Nockeby
Pizzerian i Nockeby i Bromma tar in extrapersonal på årets hetaste dag. Foto: Wivianne Svedberg/ Sveriges Radio

Stockholmarna älskar capricciosa och skiljer sig därför från landet i övrigt där kebabpizzan är den populäraste pizzan. Men bland Nockebyborna i Bromma väljer man helst oxfile på pizzan.

Idag kom den årliga pizzarapporten från Onlinepizza norden och den visar att den mesta populära pizzan inte är de färdiga alternativen utan den där kunden väljer egna varianter.

I Nockeby där vår reporter var, är det oxfilé som är det vanligaste tillvalet. Nyårsdagen är den absolut största försäljningsdagen på året och pizzabagaren Bulldok i Nockeby säger att han räknar med att få sälja kring 700 pizzor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".