Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Storkonsumtion av ägg till påsk

Publicerat lördag 15 april kl 12.11
Äggproducent: Nu kan vi ta det lite lugnare
(1:28 min)
Peter Jonsson som driver ett hönseri i Haninge
1 av 2
Peter Jonsson som driver ett hönseri i Haninge Foto: Mariela Quintana Melin/Sveriges radio
Höns
2 av 2
Foto: Mariela Quintana Melin/Sveriges Radio

Enligt branschorganisationen Svenska ägg äter vi i Sverige bara under påskaftonskvällen 6 miljoner ägg i timmen.

Peter Jonsson som driver ett hönseri i Haninge säger att företaget nu efter påsk går in i en lugnare period och kommer bara köra in sin dagsproduktion

På hönseriet värps 2900 ägg om dagen men eftersom företaget samarbetar med andra packas 10 000 ägg till påsk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".