Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Haningegrupp mot främlingsfientlighet

Publicerat tisdag 21 maj 2002 kl 09.58
I Haninge där det främlingsfientliga partiet Sverigedemokraterna sitter med i kommunfullmäktige har representanter för alla de övriga partierna gått samman i en grupp som ska arbeta för integration och mot främlingsfientlighet.
Fram till valet kommer gruppen att hålla manifestationer mot främlingsfientliga grupper. Partierna i gruppen har också kommit överens om att inte ta någon offentlig debatt med Sverigedemokraterna eller utbrytarpartiet Nationaldemokraterna. Anledningen till att en sån här grupp bildats i just Haninge är att Sverigedemokraterna sen valet 1998 varit representerat i kommunfulllmäktige där. Nationaldemokraterna mobiliserar också i kommunen och har den senaste tiden bland annat delat ut flygblad i skolor.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.