Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Begränsad framkomlighet på Essingeleden fram till årsskiftet

Publicerat tisdag 1 november 2005 kl 09.44

Det kommer att bli längre köer än vanligt på Essingeleden i Stockholm ända fram till nyår.

Det framkom idag när Vägverket presenterade hur reparationerna på Essingebron kommer att utföras.

Idag kom alltså den andra rapporten om de skador som Essingebron fick när pontonkranen Lodbrok seglade på den för drygt två veckor sedan. Det visar sig nu att det finns sprickor även i det tredje körfältet norrut och att även det måste stängas av medan bron repareras.

För att öka framkomligheten kommer ett av de södergående körfälten att bli norrgående från och med fredag, och det blir alltså tre körfält i vardera riktningen.

Essingeledens kapacitet kommer att minska med cirka 30-40 procent och Vägverket räknar med att bilisterna får upp till en halvtimme längre restid i rusningstrafik.

Reparationerna av Essingebron kommer att pågå fram till nyår och chefen för Vägverket i Stockholm, Susanne Lindh, räknar med att arbetet ska vara klart när trängselskatteförsöket drar igång i januari:

-Vi gör bedömningen att vi ska klara det här före årsskiftet, så då ska det inte få någon påverkan.

-Och om ni inte hinner?

-Då får vi agera då. Nu gäller bara att ge järnet och se till att vi klarar den tidplan som vi har satt upp.

Stockholms stad räknar med att många bilister kommer att välja att köra Liljeholmsbron -Västerbron ner mot Lindhagensplan och Tranebergsbron - och kommer därför att ställa om trafiksignalerna så att genomfartstrafiken får mer grönt.

Utsatta stråk, som Långholmsgatan på Södermalm, kommer också att hårdbevakas så att stoppförbudet respekteras, säger Mats Fager, enhetschef på Stockholms stads trafikkontor till Radio Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".