Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Muffins

Publicerat måndag 13 mars 2006 kl 09.08

Jättegoda muffins tipsar Danyel Couet om denna vecka.

Chokladmuffins

  • 190g mörk choklad (smält)
  • 80g smör (smält)
  • 4st äggulor
  • 100g socker
  • 4st äggvitor

Muffins naturell

  • 3 st ägg
  • 200 g socker
  • 2,5g bakpulver
  • 200g vetemjöl (siktat)
  • 75g smör (smält)
  • 75g creme fraiche
  • 1.5g salt

Tillbehör

  • 4msk hallonpuré
  • 4st fikon (färska, klyftade)
  • 8st mangoklyftor
  • 12 st hallon
  • 4st passionsfrukter (urtagna)

Chokladmuffins

Vispa äggulor vitt och tillsätt i den smälta chokladen tillsammans med smöret.

Blanda ihop allting med bunken stående i vattenbad.

Vispa socker och äggvita hårt och tillsätt den i chokladsmeten. Klicka i en msk i varje muffinsform och grädda på 190grader i 6min. därefter kyls muffinsen ner så fort som möjligt.

Muffins naturell

Vispa ägg och socker vitt, tillsätt smör, creme fraiche och salt. Blanda ihop mjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Klicka i en msk i varje muffinsform och grädda i 190gradig ugn i ca. 7-8 min.

Servera med tillbehören eller frukt efter tycke och smak.

Choklad och vaniljglass rekommenderas starkt till .

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".